Zoeken in deze blog

vrijdag 17 april 2015

Over walnootkoekjes en vinyl...

Ik hou van bakken en desserten maken en mijn vriend houdt ervan om dat alles op te eten... We zijn voor mekaar gemaakt dus ;)
Deze week vroeg hij of ik niet eens iets kon maken waarbij het niet erg was om er wat meer van te eten... een gezond tussendoortje dus. U vraagt, wij draaien...
Het toeval wil dat ik vorige week op tv een 'koekje' zag in een van de vele kookprogramma's, waarvan ik dacht: dat wil ik ook eens maken! Bij deze het resultaat... Een gezond(er) koekje op basis van pindakaas, honing, banaan, een beetje chocolade en zeer veel granen/noten... Bij mij zat er veel havermout in, sesamzaad, pistachenoten, cashewnoten, walnoten en amandelschilfers. Een ellende om dat allemaal wat fijner te snijden, maar het resultaat mocht er zijn. Een lekker hapje, zeker niet mierzoet (mocht van mij eigenlijk wat zoeter zijn!) en het geeft toch een voldaan gevoel. Ohja, aan de buitenkant zit ook nog kokos. Zonder bakken, welteverstaan! Ik had het gevoel dat het bij mij niet ging lukken om een stevige massa te maken om er balletjes van te kunnen rollen, maar een half uurtje koelkast doet werkelijk wonderen.
Benieuwd? Het recept van Sofie Dumont vind je hier (walnootkoekjes) en ik kan het je alleen maar aanraden!

Vorig weekend ben ik naar Ikea geweest en heb ik er een lichte, gemakkelijk mee te nemen kinderstoel gekocht. Als we op verplaatsing zijn, kunnen we dan zeker onze ukkepuk zijn eigen plek aan tafel geven. Maar zo'n witte stoel, dat is toch ook maar niks. Vandaar... wat zelfklevende vinyl (heb je eigenlijk ook niet-zelfklevende?), wat tijd en een Silhouette snijmachine, meer heb je niet nodig! Daarnaast ook nog een paar vlindertjes om de laptop wat te 'pimpen' :)




4 opmerkingen:

  1. Superleuk allemaal SAra en die bolletjes, mmmmmmm

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jij hebt ook een snijmachine', ik lees er tegenwoordig veel over. Is dat de moeite? Ik zie er wel mooie resultaten van overal.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb inderdaad ook een snijmachine, superleuk speelgoed!! Je kan er echt zo veel mee! Ik had een oude variant (een van de eerste modellen) en daar heb ik echt lang mee gewerkt, al is het niet zo intensief als ik wel wou. Dat is nog altijd een goede machine, maar ik wou voor het scrapbooken toch op een groter formaat kunnen werken (vorige was A4) en dan heb ik voor een hele hoop gelegenheden samen de Cameo kado gekregen! Echt heel leuk, oorspronkelijk heb ik hem 'gewenst' voor het scrapbooken en kaartjesmaken maar ook flockfolie wordt ZO mooi gesneden, dat ik dat nooit nog met de hand wil doen. En vinyl snijden is ook een leuk extraatje, om wat saaie dingen te pimpen :) Je ziet, een enthousiaste reactie! Als je graag meer uitleg hebt, zeker vragen!

      Verwijderen
  3. Hey Sara, ik werd onlangs genomineerd voor de liebster award en geef ze graag aan jou door. Meer uitleg vind je op mijn blog: http://wollebolbyeefje.blogspot.be/2015/05/liebster-award.html. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen