Zoeken in deze blog

maandag 30 oktober 2017

Let's 'Stik Belgique' together!

Na mijn deelname aan Let's sti(c)k together van vorige keer, smaakte het naar meer! Toen de criteria voor deze maand bekend werden, begon ik al snel na te denken...

In het kader van haar Stik Belgique - feestmaand, vroeg Flaflinko om een Belgisch patroon dat je nog nooit gebruikte, of een gehackte versie als je het al wel eens maakte. Ik wist meteen welk patroon ik zou gebruiken... De Cisse van Zonen09! Zo'n mooie patronen maakt ze altijd, en de Cisse had ik al een paar maanden gekocht, maar ik durfde er niet aan beginnen. Ik maakte eerst een testversie uit een oude broek van mezelf en die zat als gegoten. Zo gelukkig was ik, want mijn zeer lange en smalle 3-jarige is moeilijk te kleden op broek-gebied.
Enter de eigengemaakte broek! Ik maakte deze broek van een grijze, dikke stof met rek in, van bij Madeline. Ik maakte ze een maat groter dan de testbroek, waardoor ze toch niet zo mooi aansloot. Maar... na een keer wassen paste ze perfect! Ai ai, een goede les voor mij, in het vervolg toch maar stofjes op voorhand wassen! Gelukkig liep het nu goed af...Het werd een eenvoudige versie, want ik kan eerlijk gezegd niet goed uit aan de versie met zakken... Waarschijnlijk iets dat je gewoon eens moet doen! Ik pepte mezelf wel op om de valse gulp te maken, en dat was zoveel eenvoudiger dan ik verwacht had! Als 'fantasieke' stak ik een okerkleurige paspel onderaan de broekspijpen en achteraan, op de poep!

 


Ik maakte er een mooie okerkleurige t-shirt bij, maar bedacht toen ineens... dat die t-shirt niet aan de criteria beantwoordde! Gelukkig had ik zo nog een Zonen09-patroon liggen, waar ik wat tegenaan keek, de Charlie. Volledig onterecht trouwens, want op een spannend moment na wanneer je het beleg, voor- en achterpand met de kraag moet bevestigen, is dat echt een werk van niets. De werkomschrijving helpt je vlot door alle stappen heen. Hier volgen zeker nog Charlies! Het is eens wat anders dan een gewone t-shirt en toch nog aangenaam om te dragen voor mijn knopen-hatende kleuter!Het enige nadeel vind ik de heupboord. Die maakt dat het nogal omhoog trekt en dat vind ik niet zo mooi. Bij een volgende versie ga ik eens proberen om de heupboord breder te maken, ofwel om gewoon te verlengen en om te zomen zoals een t-shirt.


Nu ik mijn oudste kabouter helemaal in het nieuw had gestoken, kon ik ook niet achterblijven voor mijn kleinste ukkepuk. Voor hem maakte ik - volledig in Belgische stofjes van About blue fabrics - een outfit die er zo comfortabel uitziet, dat ik hem zelf ook wel zou willen dragen!

Een Fons-en Sien- t-shirt, een gratis patroon van WenSJe, zit echt op 1 2 3 in mekaar. Het is ook een dankbaar patroon voor stof met lijnen. Door de manier waarop de mouw aangezet wordt, heb je daar een leuke variatie van de richting!


Voor de broek maakte ik ook gebruik van een gratis patroon, de Oliver broek. Ook dit zit op een zucht in mekaar en is een heel fijn model voor pamperpoepjes :) 
Geen matching outfits voor de broertjes, maar ook zonder dat zijn ze een geweldig duo!


Benieuwd wat de vele andere deelnemers maakten? Ga eens kijken, het zal alweer de moeite waard zijn!


17 opmerkingen:

 1. Dit zijn toch echt wel twee stoere kadetten hoor zo! prachtig gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw super wat een naaisels! Knap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen twinning, wel winning hoor! Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai, dat is hier een mini collectie <3
  Ik kocht Charlie voor tieners nog niet, maar bij alle versies die ik maakte, maakte ik de heupboord flink breder - omdat het ook bij mijn kinderen niet zo mooi paste en daardoor omhoog kroop. En die zakken van Cisse, goed te doen, gewoon eens moed verzamelen en doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi en knap dat je twee outfits maakte.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai, zo productief zeg!!! Heel mooi allemaal! Ik hou niet van twinning, dus ik vind het super dat ze allebei een originele outfit hebben ;)

  Oh, en die zakjes bij de Cisse zijn helemaal niet zo moeilijk hoor, zeker met de duidelijke handleiding gaat je dat lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke outfits voor 2 stoere kereltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. twee leuke outfits en de actiefoto's zijn wel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een schattige ventjes. Je ziet ze stralen in hun nieuwe outfit. Knap gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Niet matchend maar wel 2 leuke outfits, en zo schattig hoe ze daar samen staan op de foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Amai zo productief geweest. Sharon zorgt toch goed voor ons met al die mooie Zonen09 patronen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Knap gemaakt. Leuk met die okerkleurige paspel, dat maakt een gewone broek net iets anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een prachtige collectie! De oliver staat hier ook nog op de planning, voor mijn nieuwbakken nichtje!

  BeantwoordenVerwijderen