Zoeken in deze blog

dinsdag 19 december 2017

Eindejaars-kadootjes! Part I

December, een tijd van kaarsjes, lichtjes en gezelligheid. Een tijd van kerstkaartjes, kerstbomen en... kadootjes!

Natuurlijk is december en kerst ook nog zoveel meer, maar ik wil het vandaag toch even hebben over die kadootjes! Ik vind het altijd heel leuk om kadootjes te bedenken. Ik steek er heel veel tijd in en het bezorgt me ook wel regelmatig stress, maar desondanks vind ik het zo fijn om een kado te bedenken dat echt bij de ontvanger past. Als dat dan ook nog een zelfgemaakt iets kan zijn, is dat dubbel plezier natuurlijk.

Vandaag een blogpost over zo'n homemade kadootjes!

Als eerste kan ik iets afvinken van mijn creatieve bucketlist (die vooral in mijn hoofd bestaat!): werken met porseleinstift.

Voor mijn grootmoeder maakte ik een gepersonaliseerde koffiebeker. De blanco beker kocht ik in Ikea. Het is een mooi model vind ik, geen klassieke mok. Doordat het een breder model is, ook heel handig om illustraties op aan te brengen.

 Hoe deed ik dit juist? Ik sneed met mijn Silhouette het woord uit in een sierlijk, handgeschreven lettertype. Ik kleefde dat op de tas en ging vervolgens met een goudkleurige porseleinstift stipjes zetten. Nadien deed ik hetzelfde met de blauwe stift. Zodra je tevreden bent van het resultaat, kan je het laten drogen. Dan de vinyl wegdoen en afbakken in de oven.

De achterkant van de beker vind ik minder verfijnd, maar ik weet dat het voor haar belangrijk is dat de namen van de kindjes erop staan en ik had geen creatievere, fijnere oplossing dan dit.

Vervolgens is het traditie bij ons dat de kinderen bij het lezen van hun nieuwjaarsbrief ook een kleine attentie geven aan hun meter of peter. Daarom kocht ik een doos 'mug jars' die o zo hip zijn (of is dat alweer gepasseerd?). Daarop kleefde ik weer in een mooi lettertype het woord meter of peter met eronder 'van Tijn' of 'van Jenne'. Met glasets bewerkte ik de mug jar. Glasets is nog altijd een product waar ik een haat-liefde verhouding mee heb. Oefening baart kunst waarschijnlijk en ik heb een gevulde pot dus die moet toch op ;)

 De ellende van glasets (onder andere!) is dat het heel moeilijk te fotograveren valt. Jullie zullen me dus op mijn woord moeten geloven dat het er mooi uitzag :)

Tot zover part I van mijn eindejaarskadootjes! Binnenkort volgt part II...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten