Zoeken in deze blog

woensdag 16 augustus 2017

Let's sti(c)k together - Gepakt en gezakt

Let's Sti(c)k together is een initiatief van Flaflinko waarbij een groep naaiende mensen aan de hand van één of meerdere criteria iets maken. Tegen een bepaalde datum plaatst ieder haar eigen gemaakte item op haar blog en kan je overal gaan bewonderen. Met dezelfde criteria kan je vaak verschillende kanten op, zo blijkt!
Ik leerde deze naai-challenge kennen via Eefje en kreeg direct zin om eraan mee te doen. Maar natuurlijk begon ik ook direct te twijfelen, want was het wel iets voor mij? Zou ik wel goed genoeg zijn met mijn klein miniblogje? Drie rondes later vergat ik mijn twijfels even en meldde ik me aan... En dan kon ik meteen aan de slag met... kiezen!
Want deze keer waren er twee mogelijke thema's: Back to school en Gepakt en gezakt. Back to school was mijn eerste idee... maar een boekentasje maken voor Tijn zag ik niet zitten. Misschien volgend jaar ;) Een back-to-school outfit was mijn volgende plan, maar wie weet hoe zal het weer dan zijn? En als ik eerlijk mag zijn, heb ik al zomerspul genoeg gemaakt... En voor mezelf ben ik nog in de ontkenningsfase dat back to school/work er terug aan zit te komen. Gezien de hervormingen in mijn geliefde buitengewoon onderwijs weet ik eigenlijk alleen maar dàt ik een job heb volgend schooljaar, als 'ondersteuner' maar wat die job juist zal inhouden... dat weten we alleen maar in héél grote lijnen... zeer weinig dus.

Enter 'Gepakt en gezakt!' In maart 2016 volgde ik bij Den Depot in Heist op den Berg een workshop voor een tas. Ik kan het jullie alleen maar aanraden om daar een tassenworkshop te gaan volgen, want Saskia - die daar alle tassen ook zélf heeft ontworpen - doet dat SUPERgoed! Ik maakte toen een verzorgingstas voor mijn toen nog ongeboren baby'tje. Ik troonde mijn moeder mee om stofjes te kiezen en ze liet toen vallen dat ze dat paddenstoelen-stofje wel héél mooi vond. De dag van de workshop kocht ik dus een halve meter van dat stofje en andere benodigdheden...en anderhalf jaar later was het dan zover!


Langs de buitenkant van de tas zitten er twee zijzakjes. Ik werkte deze af met bronskleurig biaislint.

Ook aan de binnenkant zitten zijzakjes. Aan de ene kant een handig dubbel zakje met elastiek. Dat ziet er toch 'echt' uit hé? 


 


Toen deze tas klaar was, had ik nog wat paddenstoelenstof over... En soms overvalt mij dan zo'n gevoel van zuinigheid en wil ik de stof meteen opwerken. Dat deed ik dan ook, letterlijk tot er maar een paar snippers overbleven! 

Het grootste item dat ik nog maakte, is een ritstasje zoals ik er al eerder maakte... Deze keer werkte ik de rits af met ritsflapjes. Dat geeft zo'n mooi en net afgewerkt resultaat. Ik ben fan! Het was ook makkelijker om de zijkanten af te werken. 

Aan de binnenkant uiteraard een voering in rood met witte stippen! Dat was voor de hand liggend... 


 Met de kleinere resten maakte ik nog deze collectie hebbedingetjes: een bladwijzer, een notitieboekje en een zakdoekenhoesje.


Dat allemaal samen geeft dit mooie geheel. Ik geef toe, ik ben er trots op!


En toen had ik nog een lange, smalle strook over (en dus die snippers, die in de vuilbak beland zijn!). Ik vond het zonde dat ik toch niet alle restjes had kunnen opgebruiken, tot ik een laatste idee had... een pennenzakje!
Zo breed als ik kon gaan, maakte ik dit pennenzakje. Er kunnen net twee pennen in, maar de restjes stof zijn wel allemaal op! Het is ook gevoerd met de rood met witte stipjes-stof en kan afgesloten worden met een kamsnap.


Helaas geen foto van alle items samen, want het is intussen al kado gegeven aan mijn moeder, die er heel blij mee was! Ze wist alleen niet meer dat ze die stof had vermeld destijds... ;)

Ziezo, mijn eerste deelname aan Let's sti(c)k together zit erop! Eentje met veel foto's, maar ik wou elk hoekje laten zien.

Benieuwd wat anderen maakten?

23 opmerkingen:

 1. Wat een mooie collectie! Ik ben ook fan van de stof!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O zo leuk, en zoveel stuks uit 1 lap stof. Succes met je start op 1 septals 'ondersteuner'

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke set. Over restjesverwerking gesproken 😃

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super gedacht, om alle restjes meteen op te werken - ik doe dat dus nooit, alles gaat in de restjeskoffer, die ik dan van tijd tot tijd een bekijk of ik er iets van kan gebruiken ;).
  Mooi geheel ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind je stoffenkeuze altijd leuk. Of ja, nu je moeder. Ik kan ook moeilijk restjes wegdoen, maar weet niet altijd goed wat er mee te maken. Dank je voor de inspiratie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele leuke ideetjes om restjes te verwerken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helemaal verliefd op het ritstasje met paddestoelen! Wat een mooie stof!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wauw seg, heel leuk en wat goed dat je alles uit je stofje haalde!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wat een collectie! Leuk gedaan hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een heel leuk assortiment maakte je daar! Superpraktisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Amai, knap! En zo efficiënt om ineens alle stof op te gebruiken. Supertoffe spulletjes en tas! Challenge geslaagd!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een efficiëntie zeg!
  Ik ben fan van de tas. Dat bronskleurig paspeltje, de zakken met elastiek: het ziet er inderdaad helemaal echt uit!
  Mooi werk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een prachtig bij elkaar passend setje waar je met recht tros op mag zijn. leuk om te zien wat je met de restanten hebt gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ontzettend leuk cadeau! En nog handig ook!
  Ik zou dringend ook wat meer stofjes ineens moeten opgebruiken. Ik kan de restjes niet weggooien maar doe er zelden iets mee. Resultaat: veel te volle restjes schuif :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Echt een mooie tas! Zier er innderdaad erg professioneel uit met die binnenzakjes. Misschien moet ik toch ook maar eens het geduld opbrengen om mij aan die praktische dingen te begeven. Knap geheel! En mooie stof! X

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nou dat is een heel geslaagde start! Zo veel spulletjes, heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dat is inderdaad echt een leuk stofje. En je hebt er mooie dingen mee gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wauw, wat een leuk geheel!
  En knap dat je je stof helemaal opgebruikt. Misschien moet ik dat een volgende keer ook eens proberen...

  BeantwoordenVerwijderen