Zoeken in deze blog

vrijdag 4 augustus 2017

Einde schooljaar!

Als er iets is dat mijn blog typeert, dan is het wel het gebrek aan stiptheid en het niet volgen van een logische volgorde!

Daarom nu, begin augustus, tijd voor een blogpost over het einde van het schooljaar...

Ik ga er niet lang over uitweiden, maar door hervormingen in het onderwijs - het zogehete M-Decreet - wordt de job die ik al bijna 10 jaar uitoefen, namelijk GON-begeleider van kinderen en jongeren met ASS, afgeschaft. Er komt wel iets nieuws in de plaats, maar dat zal toch heel anders verlopen en eigenlijk weten we nog altijd niet hoe dat juist zal zijn! Dat we deze job binnen een kleine maand moeten starten, maakt het natuurlijk extra spannend.

Omdat ik afgelopen schooljaar dus voor de laatste keer echt 'mijn' individuele leerlingen heb begeleid, wou ik ook een leuk afscheidskadootje geven. Ik had geen tijd om voor iedereen iets persoonlijks te maken, maar voor de jonge kindjes maakte ik wel een knikkerzakje, uiteraard gevuld met knikkers!

Ze waren er blij mee, denk ik wel. Jonge kindjes met ASS zijn niet zo sterk in het overbrengen van hun emoties ;) Een eerlijke reactie van één van hen 'ik ga het aan mijn broer geven, die verzamelt knikkers!'

Het maken van een stropzakje is niet zo moeilijk, maar ik heb voor de zekerheid toch een paar instructies opgezocht. Ik volgde deze tutorial, zodat ik aan het trekkoordje ook mooi afgewerkte zijkantjes had. Ik maakte geen bodem in mijn zakje, dat spaarde wat tijd uit!

Dan was er natuurlijk ook nog het afscheid van de allereerste juf van mijn oudste zoontje. Ik durf het moeilijk toegeven, maar zelfs ik was er emotioneel van! Het is echt een toppertje, deze juf. Ze maakte het mijn zoontje zo makkelijk om de overstap van crèche naar school te maken, daar ben ik echt heel dankbaar voor.
Ik dacht daarom dus na over een leuk en persoonlijk kadootje, zonder te overdrijven in kostprijs. Zelf leerkracht zijnde, wilde ik absoluut géén chocolade of een drinkbeker met 'de liefste juf' op!

Bij Lentezoet zag ik onderstaand gedichtje. Ik twijfelde dan ook niet lang om dit kaartje te kopen voor de juf. Het beschrijft bijna 100% wat ik haar wou zeggen. Lentezoet is zeker ook een aanrader voor andere gelegenheden, want ze heeft heel veel mooie teksten!

Bij de Hema kocht ik een setje met een A5 formaat notaboekje, een A6 boekje, een balpen, kleine clips en een paar bijpassende post-its.
Het grootste notaboekje was 'kaal', dus dat zou ik met mijn Silhouette wat pimpen. Elke juf kan toch een notaboekje gebruiken? Ik had toevallig nog goudkleurige vinyl liggen, dat mooi paste bij de andere items. Ik sneed haar juffennaam uit en maakte zo een persoonlijk boekje!Binnenin de kaft van het boekje kleefde ik een kleurplaat van Tijn, om ook zijn persoonlijke touch toe te voegen!


Bij dit pakketje voegde ik ook nog een zakje zaadjes van  'vergeet-me-nietjes', met daarbij het kaartje 'opdat je me nooit zou vergeten'. Geen foto van het gehele pakketje helaas!

Voor de kinderverzorgster (die toch drie halve dagen in Tijn zijn klasje was) en voor de turnjuf was ik helaas minder origineel...
Voor hen kocht ik heel vlot een doosje merci chocolaatjes. Achter de folie schoof ik een kleurplaat van Tijn.


En dan binnenkort... beginnen we aan de voorbereidingen voor een nieuw schooljaar! Sta me toe nog even in ontkenningsmodus te leven ;)

3 opmerkingen:

 1. Wat ben je weer creatief bezig geweest Sara, zo leuk dat boekje voor de juf! En je hebt veel meer geblogd dan ik gezien heb. Ik heb je berichtjes niet voorbij zien komen, maar wat ben je lekker bezig met je naaimachine, ook erg leuk om te doen en d trui van je vriend, echt prachtig!!! Zo koop je ze niet in de winkel!
  Tot snel weer en geniet nog van je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hele leuke cadeautjes. Dat zal bij mij een werkpuntje zijn, op tijd iets klaar hebben. het cadeautje voor de crèche voor Amélie haar verjaardag gaf ik vorige week pas af (oeps).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo schattig die tekeningen :-).
  Daar was de juf waarschijnlijk wel heel blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen