Zoeken in deze blog

donderdag 27 augustus 2015

tuttenkoordjes

Ook al een hele tijd op de planning: mijn tuttenkoordjes-collectie tonen! Maar ja, dat wordt gebruikt en gebruikt en ondertussen zijn ze al niet meer allemaal even 'fris' om nog op de foto te gaan...

Gelukkig maakte ik af en toe wel eens een fotootje van een paar exemplaren, om maar een idee te geven. Zoonlief heeft er ondertussen in alle kleuren van de regenboog, waaronder uiteraard mijn geliefkoosde rood-met-witte-stipjes!

Ideaal om restjes op te maken, deze projectjes! Ook ideaal om kado te geven aan mensen met kersverse baby's! En ja, vandaar ook dat er twee roze exemplaren op de foto staan...Wat ik heb ik nu geleerd (à la Piet Huysentruyt)?
* gebruik breed lint of biaislint om het lusje te maken. Dat smalle lintje dat je bij het gele eendjes-koord ziet is vragen om geprul en ellende! Niet zozeer bij het naaien, maar wel bij het aan- en afdoen van de tutjes.
* doe niet zo zot om zo'n lintje binnenstebuiten te stikken en dan met veel moeite en alweer ellende dat met de goede kant naar buiten te keren. (dat deed ik in het begin namelijk wél). Wat doe ik nu: een lap stof, twee keer de breedte van het uiteindelijke koordje + twee keer een cm. Ik vouw boven en onderaan één cm naar binnen, alsook langs links en rechts. Dan vouw ik het overlangs dubbel en stik ik de zijranden over. Zo heb je meteen een mooi lintje, zonder keren en stompe hoekjes... Tadaaa!
Vergeet dan wel niet je lusje er tussen te steken, of je moet het weer openmaken! Laps...
* maak dat niet te kort, zo'n tuttenkoordje. Want als zo'n baby dan zijn hoofdje draait, floept dat tutteke meteen uit de mond. En moet je dat er weer in gaan steken, als ze zelf zo handig niet zijn...
* steek het in een sokje als je het in de was doet... Gezonder voor de wasmachine!


2 opmerkingen:

 1. Echt superleuk gemaakt en waar vind jij toch die superleuke stofjes? Zo grappig allemaal. BTW ken je het biassband gereedschapje. heel handig voor dit soort werkjes en in divers breedtes verkrijgbaar. http://www.matri.eu/bias-band-tape-maker-set-voor-biais-band?keyword=biais&gclid=CNP7pJjK0McCFQYewwodyfEJ8Q#.VeLYctnosdV

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die stofjes, ooh, dat is net zoals scrapbook materiaal... zovele webshops en bakstenen winkels... En ik kan er net als scrapmateriaal niet goed aan weerstaan ;)
   Dat gereedschapje kende ik wel, maar ik wist niet dat het in verschillende breedtes bestaat. Lijkt inderdaad erg handig, dankjewel voor de tip!

   Verwijderen