Zoeken in deze blog

zaterdag 24 november 2012

Weer heel wat gelezen...

De voorbije tijd heb ik weer wat gelezen!
Het boek 'De kronieken van Sooi Molenwieken' is van Mark Tijsmans. Een zalige auteur! Zijn boeken zijn voor de jeugd, maar daar reken ik me met veel plezier ook nog onder. Ze zijn stuk voor stuk leuk om te lezen, aangenaam en vol humor, zeker niet kinderachtig.


Ook het boek van Sooi Molenwieken heb ik zeer snel uitgelezen! Sooi gaat met zijn familie naar de oude molen waar zijn grootouders wonen. Zijn grootvader is gestorven en zijn ouders willen na de begrafenis de rest van de zomer doorbrengen in de molen. Sooi ziet dat helemaal niet zitten en heeft het meermaals aan de stok met zijn ouders. Tot op een nacht Bobonneke Tiktik verschijnt en er héél wat gebeurt...
Onverwacht, ongebruikelijk maar zo leuk om te lezen en een heel ontroerend einde! Een aanrader voor jong én oud!!Daarnaast heb ik ook 'Versier me dan!' van Jill Mansell gelezen. Haar boeken zijn altijd ideaal voor een ontspannende lees-sessie zonder al te veel nadenken. Je weet op voorhand dat het goed gaat aflopen en dat kan best wel eens aangenaam zijn. Tenslotte moet je in het dagdagelijkse leven al vaak genoeg nadenken en hopen dat het maar goed afloopt!
Versier me dan is ook zo'n boek waarbij je op voorhand weet dat het goed zal aflopen... alleen ben ik in de loop van het verhaal af en toe verrast geweest door HOE dat goede einde dan wel tot stand kwam. Een aanrader voor wie houdt van het humoristisch-romantische genre!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten