Zoeken in deze blog

zondag 13 mei 2012

Typisch Nederland

Op Scrapfever-forum had ik me opgegeven voor de personal challenge. Van Marjolijn kreeg ik de volgende uitdaging: Maak een oranje lay out!!!!! Ja, van die gekke oranje manie hier in ons kikkerlandje, met een beetje Belse humor!!! Of het nou over Koninginnendag gaat of over voetbal, hoe zie jij die rare nederlanders, en het mag nu dus hè!!!!
Overige kleuren die toegestaan zijn, rood wit en blauw, goh, wat een verrassing hè!!! Heel HEEL veel succes.

Een uitdaging was het dus zeker wel :)
Ik wou in eerste instantie iets doen met een situatie die voorgevallen is toen we nog kind waren en op vakantie in Nederland. We gingen toen naar het zwembad, en er komt een vrouw van het zwembad terug en ze zegt tegen ons 'Gaan jullie zwemmen? Nou, geniet ervan, het water is erg lekker!'. Waarop mijn broertje zei 'Lekker? Heeft ze ervan gedronken?' Smile Bij ons is iets lekker: iets wat je graag eet/drinkt Very Happy Maar ik vond niet direct foto's van toen, dus is het dit geworden...
Even een woordje uitleg: Het is wat voor mij 'typisch Nederland' is, vandaar ook de titel. Ik heb een foto die ik zelf heb gemaakt vorige zomer, als basis genomen. Daarbij verwerkte ik enkele zaken waar ik aan denk bij Nederland: Jip en Janneke, Nijntje, windmolens (zelf getekend!), kaas (vandaar het zonnetje uit Leerdammerkaas), tulpen en zoute drop (in de vlaggetjes boven de foto verwerkt).

Rond de foto heb ik allemaal woorden geschreven die anders zijn in Nederland dan in Vlaanderen...

4 opmerkingen:

 1. wat een mooie layout! en ook zo'n leuk onderwerp!!! Gaaf gedaan zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind m zo leuk! Die echt Hollandse dingetjes die je hebt verwerkt maar ook het "vertaalwoordenboek". Leuk ook de houtjes aan weerskanten. Ja, super gedaan Sara.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem echt geweldig Sara!! Ik heb al de woordjes zitten lezen, zo grappig! En wat een leuke foto heb je ' versierd'! Echt een geweldige layout!
  Liefs,
  Arja

  BeantwoordenVerwijderen