Zoeken in deze blog

vrijdag 31 maart 2017

Verjaardagskaarten in maart!

Zoals ik eerder al zei, doe ik dit jaar mee met de verjaardagslijst van Creatijd. In maart zijn er 4 jarigen, een drukke maand dus. Ik moest maar drie kaartjes maken, want ik ben zelf een van de jarige uit maart...

Volgende kaartjes maakte ik voor de anderen...




Wat een geweldig initiatief toch! Het was zo leuk om de kaartjes een voor een binnen te krijgen, nog eens 'echte' post. En voor mij geeft het ook een duwtje in de rug om terug wat vaker kaarten te maken en met verschillende technieken en stijlen te experimenteren!

vrijdag 24 maart 2017

Winterjasje om te knuffelen!

Ik wou het al zooooo lang maken, het babyjasje 'One to hug' van Mind the Whale... maar ik had er de tijd nooit voor. In de herfstvakantie kocht ik het patroon, want het moest er van komen voor mijn kleine baby uit de grootste maat was gegroeid!

Op het Stoffenspektakel kocht ik een lekker warme fleece voering (die stof alleen is al om te knuffelen!) en een jeans-achtig stofje met walvisjes op. Vrolijk voor een baby, en toch niet te licht om tegen het winterse weer te kunnen.


Ik maakte één grote fout bij de voering... De kap paste namelijk helemaal niet mooi op de hals van het lijfje. Ik heb echt veel tijd gespendeerd aan het zoeken hoe dat kwam! Uiteindelijk heb ik het gevonden, net voor ik de schaar erin wou zetten om het overschot van de kap weg te knippen...
Op een bepaald punt moet je het middelste stuk van de kap bijknippen. Het merkteken was bijgevolg ook weggeknipt. Daardoor was het niet meer duidelijk wat de bovenkant en wat de onderkant van de kap was.
Mysterie opgelost, maar maak dat maar eens los hé, zo'n pluche stof!


Ik vind baby's met oortjes op hun muts of kap onweerstaanbaar. Er bestond dan ook geen twijfel over dat mijn jasje ook oortjes moest hebben.



Ik maakte wel een maatje groter dan hij normaalgezien nodig had, omdat het nogal een dikke voering is. Dat maakt dat het jasje nog altijd prima past!






Als sluiting gebruikte ik goudkleurige kamsnaps. Past heel mooi bij het jasje vind ik! Wat ik moet onthouden voor een volgend exemplaar: de bovenste kamsnap moet wat lager staan. Nu kan die heel moeilijk toe als het kapje niet op zijn hoofd staat...





Tenslotte nog een foto met de kleine man in zijn jasje... Helaas van slechte kwaliteit, want hij is bij slecht licht genomen met mijn gsm...




zaterdag 18 maart 2017

Doopviering - uitnodigingen en bedankjes

In november werd mijn jongste pukkie gedoopt. Geen gezellige maand, maar ik was vastberaden om er wel een gezellige dag van te maken!

Ik maakte zijn uitnodigingen - heel eenvoudig wegens tijdsgebrek - uiteraard zelf! Een mooi groen gemêleerd karton werd door mijn Cameo in grote tags gesneden. Ik stempelde er een achtergrond op, sneed nog een figuurtje uit voor onder een schattige foto, een strookje waar 'uitnodiging' op werd geprint en nog een vosje dat over was van de doopsuiker... en dat was het dan!

Nu ik eraan denk, moet ik de doopsuiker ook nog eens tonen... Zoveel te doen, zo weinig tijd!



Met deze uitnodiging kreeg ik iedereen in de kerk en op het feestje, maar nadien kregen ze ook nog allemaal een bedankje van ons.

Toen Tijn gedoopt werd, maakte ik met glasets en de Cameo een theelichtje met een uiltje op (zijn figuurtje van de doopsuiker) en zijn naam. Ik wou dus iets dat hierbij zou passen, maar toch anders...

Na wat nadenken, wist ik het! Ik kocht kleine bloempotjes en zette mijn Cameo aan het werk met vinyl. Ik sneed een cirkel uit wit, de naam werd uit die witte cirkel gesneden. Uit oranje sneed ik een vosje en met heel veel gepruts en gezucht, kreeg ik dit resultaat...








Je wil niet weten hoe lastig het was om die kleine oogjes te laten kleven terwijl ik de delen er rond weg heb gepeld... Maar het resultaat mag er wezen!

woensdag 8 maart 2017

Daar is de lente!

Op Creatijd kwam het idee om een lente-swap te organiseren, als remedie voor het trieste herfstweer van dit moment! Ik maakte twee vrolijke lentekaartjes, vol bloemetjes en blaadjes, frisse kleuren en vrolijke konijntjes...



En bij frisse lentekaartjes, horen natuurlijk ook vrolijke enveloppen. Deze maakte ik zelf, met behulp van een mal die ik in een ver verleden eens kocht. Heel leuk om te doen!


In ruil voor mijn kaartjes, kreeg ik onderstaande kaartjes van Dithny en Monique. Grappig om te zien dat zij in hetzelfde kleurenschema werkten en dat de kaartjes van Dithny (het eerste) en mezelf er heel gelijkaardig uitzien qua ontwerp.




Laat dat lente-zonnetje nu maar komen!!!

Vijgen na Halloween!

Het is schandelijk te laat, ik weet het... maar ik deed in oktober dus mee aan een Halloween-swap. Ik maakte daar dit kaartje voor. Onder het motto 'beter laat dan nooit!' kom ik het toch nog laten zien.

Niet veel woorden nodig denk ik...





De achtergrond van het tagje maakte ik zelf, met verf, inkt en sjablonen...